nieuws

27 jun 2000, 00:12

Hortus Haren stuurt kinderen naar de tropen

Juli is tropenmaand in de Hortus Haren. Zaterdag 1 en zondag 2 juli vindt het Exotisch Festival plaats. Volgend weekend is er onder meer een exotische markt, waarop naast voedsel ook kleding en aardewerk te vinden zijn. Op deze dagen zijn workshops, waarbij onder meer gedanst kan worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Speciaal voor kinderen van vier tot twaalf jaar organiseert de Hortus in Haren iedere maand activiteiten rond een bepaalde cultuur. Het gaat dan om een cultuur die op ook in de aanwezige planten in de Hortus terug te vinden is.
De activiteiten vinden plaats rond het kassencomplex van Hortus Haren. Kinderen kunnen hier iedere zondagmiddag van een tot zes uur terecht. Zo is er 9 juli een jungletocht, waarbij kinderen kunnen zoeken naar insecten die in de tropen te vinden zijn. Afrikaanse maskers staan in het middelpunt van de belangstelling op 16 juli. Wie nog meer wil, kan op 23 juli kijken en luisteren naar een tropisch levend poppenspel door Commedia. Zondag 30 juli tenslotte is het mogelijk voor kinderen om te trommelen op Afrikaanse slaginstrumenten bij de workshop Djembe.
De deelname aan de verschillende activiteiten is gratis, deelnemers en hun ouders betalen de gewonen entreeprijzen.