nieuws

29 jun 2000, 00:12

Honderd miljoen in investeringsfonds voor Groningse ICT

Groningen krijgt een ongekende injectie voor de ontwikkeling van de Informatie en Communicatie-Technologie. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden. Het gaat om een investeringsfonds van 100 miljoen gulden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het investeringsfonds is in wezen een participatiefonds. Het betreft een initiatief van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij dat als een noordelijk alternatief kan fungeren voor het begrip ‘twinning center’. Dat is een concept van het ministerie van Economische Zaken, bedoeld om de ict-ontwikkeling inde regio te bevorderen. Groningen wilde ook dolgraag ‘Twinning Center’ worden, maar dat is tot nu toe niet gelukt, in tegenstellignn tot Amsterdam en Eindhoven.
Daarom heeft de NOM nu een alternatief helpen ontwikkelen bestemd voor de noordelijke ICT. Jonge bedrijven in de sector van de communicatie- en informatie kunnen een beroep doen op dat fonds wanneer ze geld nodig hebben voor investeringen of uitbreidingen. ‘Da Vinci Investments’, zo luidt de naam van het nieuwe fonds, aldus het Nieuwsblad.