nieuws

06 feb 2002, 00:12

‘Historisch Museum Grote Markt goed idee’

De vestiging van een historisch museum op of bij de Grote markt is een prima idee. Dat zegt wethouder W. Smink van ruimtelijke ordening. Hij reageert daarmee op een initiatief van voorzitter Marjo van Dijken van de fractie van de PvdA.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Die heeft voorgesteld om aan de te vernieuwen Grote Markt, of daarbij, een historisch museum te vestigen. Dat zou de historische collecties van diverse stad-Groningse musea kunnen omvatten.
Volgens wethouder Smink past de suggestie voor zo’n museum heel goed bij de visie van het Grote Markt Forum en bij de visie van B en W dat er meer ruimte voor cultuur moet komen op-of bij de Grote Markt. ‘Het Forum en B en W willen graag mee cultuur. Dat hoeft niet perse een theater te zijn, een historisch museum zou er ook hele goed in kunnen passen’, aldus Smink. Volgens Smink zal de nieuwe gemeenteraad, die na de verkiezingen van maart aantreedt, er over moeten nadenken. ‘Ik ben in elk geval blij met de suggesties voor een historisch museum. Ik beschouw het als een verzoek om na te denken over een culturele voorziening op of bij de Grote Markt die meer inhoudt dan alleen een theater’.