Nieuws

Groningers kunnen met korting fietshelm aanschaffen

Groningers kunnen komende tijd met korting een fietshelm aanschaffen. Het doel van de actie, een initiatief van Groningse overheden, is om het helmgebruik onder fietsers te stimuleren. De actie loopt tot 8 mei of tot er 1600 fietshelmen zijn verkocht.


Leestijd: 1 minuut

Ook in de provincie Groningen gebeuren steeds meer fietsongelukken. Met een helm hebben fietsers 60 procent minder kans op ernstig hoofd- en hersenletsel dan fietsers zonder helm. Het dragen van een fietshelm verkleint de kans op dodelijk letsel zelfs met 70 procent. Om het risico op hoofdletsel te verkleinen, worden inwoners van Groningen gestimuleerd om een goedgekeurde fietshelm aan te schaffen en te dragen.

Inwoners van Groningen kunnen dan ook met 25 euro korting een fietshelm aanschaffen bij een deelnemende fietsenzaak in Groningen. De korting is geldig op een goedgekeurde helm (CE 1078 of CE 1080) met een adviesprijs van minimaal 49 euro. Alle inwoners van de provincie Groningen kunnen meedoen met de actie. Elke klant kan maximaal 1 helm met korting kopen.


De actie ‘Groningen zet ‘m op!’  is bedoeld om meer aandacht te vragen voor het gebruik van de fietshelm. Want dat is nodig, vindt gedeputeerde Johan Hamster van de provincie Groningen. “Een fietshelm dragen is voor veel mensen nieuw gedrag. Met deze actie willen we het helmgebruik op de fiets normaliseren in alle lagen van de Groninger bevolking. Fietsen is gezond en dat willen we zo veilig en lang mogelijk blijven doen.” De actie komt uit de koker van Verkeerswijzer Groningen, een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen.