nieuws

27 jan 2003, 00:12

Groninger Museum scoort opnieuw: Fatale Vrouwen grote trekpleister

En opnieuw is het Groninger Museum er in geslaagd een tentoonstelling in huis te halen waar een groot publiek op af komt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling ‘Fatale vrouwen’ in het Groninger Museum heeft de eerste week althans 8500 bezoekers getrokken. Dat heeft het Groninger Museum maandag bekend gemaakt. Dit is een recordaantal: zelfs de succesvolle tentoonstelling van de Russische schilder Ilja Repin trok in de eerste week niet zoveel bekijks.
‘Fatale vrouwen’ toont een verzameling schilderijen, tekeningen en enkele sculpturen van vrouwen die door een combinatie van schoonheid en wellust de man letterlijk in het verderf stortten. Onder hen bevinden zich illustere namen als Salomé, Delila, Klytaemnestra, Circe, Medea en Cleopatra.
De werken komen onder meer uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Australië. Het is de eerste keer dat wereldwijd zoveel ‘fatale vrouwen’ zijn samengebracht. Volgens directeur Kees van Twist slaat de tentoonstelling aan omdat het onderwerp ,,erg tot de verbeelding spreekt’’.
De ‘fatale vrouwen’ zijn tot 4 mei in Groningen te zien. Daarna doet de tentoonstelling het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen aan.