nieuws

27 jun 2000, 00:12

Groninger Museum oogst succes met expositie Corbijn

De tentoonstelling ‘Anton Corbijn- 25 jaar werk’ in het Groninger Museum heeft in tien weken tijd ruim zeventigduizend belangstellenden getrokken. De expositie gaf een overzicht van de carrière van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. Het totaal aantal bezoekers van het museum in de eerste helft van 2000 komt daarmee op 128 duizend, tegenover 87 duizend in dezelfde periode van het vorige jaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Woordvoerder J. Selbach spreekt van een ‘groot succes’. De expositie trok volgens haar vooral ‘echte belangstellenden’. ‘Bij een tentoonstelling van Andres Serrano komen veel mensen ook op de hype af’, bemerkt ze. ‘Corbijn trok meer bezoekers door zijn werk op zich.’ Opvallend was vooral de gemiddelde leeftijd van de bezoekers, die tussen de dertig en de veertig lag. ‘Normaal ligt deze aanzienlijk hoger’, aldus Selbach. Bovendien trok de tentoonstelling veel bezoekers uit niet-noordelijke gebieden als de Randstad.
De volgende expositie in het Groninger Museum start 9 juli. Het betreft een overzicht van het werk van Swip Stolk, de grafisch ontwerper die mede verantwoordelijk was voor de huisstijl van het museum zelf.