nieuws

12 mei 2016, 10:10

“Groninger Internet Courant – GIC.nl echt van betekenis geworden voor eigen regio”

“Groninger Internet Courant – GIC.nl echt van betekenis geworden voor eigen regio”

De Groninger Internet Courant (gic.nl) hoort bij die nieuwssites in Nederland die zich zo hebben ontwikkeld dat ze echt van betekenis zijn geworden in hun gebied. Dat staat in een artikel in NRC Handelsblad van deze week, dinsdag 10 mei.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het artikel wordt een soort overzicht gegeven van lokale nieuwssites in Nederland. Daaruit blijkt dat veel lokale nieuwssites nog niet echt serieus zijn, en dat er wel veel aandacht is voor berichten over een ‘kat in de boom’, maar dat er geen raadsverslagen in staan.

Maar in het artikel worden uitzonderingen gemaakt voor twee regionale nieuwssites: de website ‘Alphens.nl’, uit Alphen a.d.Rijn, en de Groninger Internet Courant, een van de eerste gratis nieuwssites van Nederland (sinds 1997). ‘GIC en Alphens.nl zijn echt van betekenis geworden in hun gebied’, aldus het artikel.

Overigens kennen wij ook nog andere regionale sites die niet in het NRC artikel worden genoemd, zoals ‘het zusje’ van de GIC in Utrecht: De Utrechtse Internet Courant (www.duic.nl). Ook die nieuwssite is in de eigen stad Utrecht inmiddels een serieus genomen medium geworden.