Innovatie

Groningen heeft weer fietsindustrie; Sinner komt met nieuw, Gronings, model: de Mango!

Ooit kende Groningen een bloeiende fietsindustrie en was het merk Fongers wereldberoemd in Nederland. Die industrie is compleet verdwenen, maar sinds enige tijd timmert een nieuwe fabrikant aan de weg, Sinner, dat ligfietsen produceert. Eerst alleen in Garsthuizen, maar nu ook in Groningen.Sinner Ligfietsen, nu meer dan 15 jaar producent van herkenbare ligfietsen, heeft een nieuw model velomobiel in productie genomen: de Mango Sport. Het bedrijf heeft in haar historie zich vooral toegelegd op de vervaardiging van zowel twee- als driewielig ligfietsen die verkocht worden in zowel Nederland als de landen om ons heen. Innovatieve ontwerpen en degelijkheid zijn belangrijke kenmerken van deze fietsen.


Leestijd: 1 minuut

Velomobiel
Velomobielen zijn driewielige ligfietsen met een stroomlijnombouw met goede aerodymamische eigenschappen.
Sinds 3 jaar produceert Sinner een velomobiel die de naam Mango draagt; Een gestroomlijnde vlot ogende gesloten fiets in veelal opvallende kleuren. In de loop der tijd onstond de wens een qua gewicht lichtere variant te gaan bouwen om zodoende met dezelfde inspanning een hogere snelheid te kunnen behalen. Dit resulteerde in het model dat nu wordt gepresenteerd: de Mango Sport.

Mango Sport
De Mango Sport is een lichte fiets welke een zelfdragende carosserie met een hulpframe heeft waar onderdelen als aandrijving, carosseriebevestiging en een zitschaal op bevestigd zijn.
Standaard is de velomobiel voorzien van een 20-versnellingssysteem waarbij gebruik is gemaakt van Shimano Dura-Ace en Ultegra onderdelen. Schijfremmen op beide voorwielen zorgen ervoor dat er tijdig afgeremd kan worden. Rondom onafhankelijke vering en demping dragen zorgen voor een goede wegligging. Standaard is de fiets voorzien van LED verlichting, opvallende reflectie en een schuimdeksel zodat ook bij mindere weersomstandigheden op pad gegaan kan worden.

Proefrit
De Sinner Mango Sport, in een grijs-witte kleurcombinatie, wordt op bestelling speciaal voor de klant gebouwd en kost € 5.950,- (incl. BTW). Een proefrit met deze fiets kan op afspraak plaatsvinden vanuit de vestiging: Ligfietsgarage Groningen.