nieuws

22 jun 2000, 00:12

Groningen krijgt Panoramahuis voor architectuur

Het Platform voor Groningen Architectuur en Stedenbouw (GRAS) haalt het Panoramahuis naar Groningen. Het gaat volgens GRAS om een uniek kunstwerk dat in de week voorafgaand aan de dag van de architectuur (1 juli) op vier verschillende plaatsen in Groningen zal staan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Panoramahuis is gemaakt door de Amsterdamse kunstenaar Michiel Voet en is een verrijdbaar met aluminium bekleed huis waarop een enorme periscoop bevestigd is. Bezoekers kunnen binnen in een geluidsarme donkere ruimte door de periscoop naar buiten kijken. Omdat deze geen gewoon beeld geeft, krijgt de bezoeker een nieuwe en frisse kijk op de stad. Het Panoramahuis heeft al eerder op de Dam in Amsterdam gestaan en in Brussel.
Vanaf 24 juni is het Panoramahuis om de twee dagen te zien op achtereenvolgens de plaatsen Gasthuiskade ( noordzijde Hoornse plas), Winkelcentrum Vinkhuizen (parkeerplaats), Hanzeplein (hoofdingang AZG) en op de Grote Markt (voor Vindicat). Het huis is geopend van twaalf uur ’s middags tot half negen ’s avonds. De toegang is gratis.