nieuws

19 dec 2017, 09:09

Groningen heeft eigen mobiele selfiespot

Groningen heeft eigen mobiele selfiespot

Groningen heeft sinds deze week een eigen landmark: een metershoge oranje G. De G staat nu nog op de Grote Markt, maar zal daarna als mobiele selfiespot de stad en provincie doorreizen. (Foto: zie gic.nl)

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 700 kilo wegende G werd maandag onthuld door Joost van Keulen, onder meer verantwoordelijk voor toerisme, evenementen en economie & innovatie, Eric Bos van de Groninger City Club en Barbara Risselada van Marketing Groningen.

G als landmark


De G wordt ingezet om steeds andere plekken, evenementen en gebeurtenissen in stad en provincie tijdelijk te markeren. Het gaat dan om plekken die Groningen uniek maken of waar op dat moment iets bijzonders gebeurt. Zo staat de G de komende weken prominent op de Grote Markt, naast de ijsbaan Groningen on Ice. Begin 2018 kunnen muziekliefhebbers een G-selfie nemen tijdens het grootste showcasefestival van Europa: Eurosonic Noorderslag. Later dat jaar zal de oranje G niet ontbreken tijdens het bezoek van het koningspaar.

De ruim 2 meter hoge G is onderdeel van de toeristische Er gaat niets boven Groningen-campagne. Een belangrijk element daarvan is de ambassadeurscampagne #SPOTGRONINGEN. Daarin worden Groningers, oud-Groningers en fans van de provincie Groningen opgeroepen om hun favoriete plek te delen op social media. De grote G kan daar dan een rol in spelen.

De volgende plek van de Groningen-landmark wordt samen inwoners van de provincie bepaald. Hiervoor komt in het nieuwe jaar een oproep aan alle Groningers.