nieuws

26 jan 2017, 11:11

Groningen een week lang Poëziehoofdstad van Nederland

Groningen een week lang Poëziehoofdstad van Nederland

Met het uitzwaaien van de huidige stadsdichter Kasper Peters gaat donderdagmiddag de Groninger Poëziemarathon van start. Daarmee wordt de stad tot 1 februari overspoeld door een bonte verzameling van dichters, zowel uit Nederland als uit België.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er vinden bijzondere voordrachten plaats in cafés, boekhandels, musea en in de openbare bibliotheek, met als hoogtepunt de verkiezing van de nieuwe Stadsdichter van Groningen. Daarnaast is er de uitreiking van de VSB Poëzieprijs, dé prijs voor Nederlandstalige poëzie die ieder jaar uitgereikt wordt aan de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar.

Eén van de evenementen is ook het optreden van de poëziewerkgroep WP 99 op donderdagmiddag 26 januari in de nieuwe raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1. Martin Tervoort (klarinet/saxofoon) en Hardmoet Grefe (bas) maken muziek. De optredende dichters zijn: Anna van der Laan, Anneke Wasscher, Atze van Wieren, Liesbeth Cavé, Nina Werkman en Yde van Reide.

Stadsdichterverkiezing
De Stadsdichterverkiezing vindt dit jaar plaats op 28 januari in de Nieuwe Kerk. Burgemeester Peter den Oudsten heeft de eer de nieuwe Stadsdichter bekend te maken. Uiteraard is afzwaaiend stadsdichter Kasper Peters ook aanwezig om op passende wijze afscheid te nemen.