nieuws

18 nov 2016, 17:05

Grauwe kiekendief verkozen tot 'De soort van Groningen'

Grauwe kiekendief verkozen tot 'De soort van Groningen'

De grauwe kiekendief is verkozen tot 'De soort van Groningen'. De groene glazenmaker eindigde als tweede, de paarse morgenster als derde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De winnaar werd verkozen door leerlingen van basisscholen, die tijdens de finalebijeenkomst in het Groningse provinciehuis een presentatie gaven over de drie soorten.

De presentatie over de winnende soort werd gegeven door leerlingen van basisschool Noorderbreedte uit Delfzijl. Zij mogen op excursie door het leefgebied van de grauwe kiekendief.

Voorafgaand aan de finalebijeenkomst konden Groningers een aantal weken lang hun stem uitbrengen op tien genomineerden soorten, waarna uiteindelijk de drie finalisten overbleven.

Naast de grauwe kiekendief, paarse morgenster en groene glazenmaker waren genomineerd: de waterspitsmuis, de steenbraam, de ruige dwergvleermuis, de visdief, het vosje, de blauwborst en de bot.

In totaal werd er meer dan 2.500 keer gestemd. Tijdens de periode van stemmen volgden scholen in de provincie Groningen een speciaal samengesteld lespakket over de tien soorten.