nieuws

01 jan 2018, 11:11

Gratis Nieuwjaarsfestival voor Stadjers

Gratis Nieuwjaarsfestival voor Stadjers

Wie 2018 feestelijk wil beginnen is vanavond welkom op het Nieuwsjaarsfestival voor Stadjers van de gemeente Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De inwoners en het bestuur van de gemeente Groningen luiden traditiegetrouw op nieuwjaarsdag samen het nieuwe jaar in. Dat is vanavond, net als afgelopen jaar, in Martiniplaza. De entree en de  parkeergarage zijn gratis.


Vanaf vanmiddag vijf uur tot vanavond zeven uur is er eerst een grote indoor Kermis. Alle bezoekers ontvangen een ‘strippenkaart’ voor een gratis ritje in alle attracties.

 

Officiële opening


Om acht uur wordt de avond op bijzondere wijze officieel geopend. Vervolgens zal volgens traditie gezamenlijk het ‘Grunnens Laid’ worden ingezet onder leiding van het  Noordpoolorkest en diverse artiesten.

 

Muziek


Liefhebbers van culturele activiteiten kunnen hun hart ophalen in verschillende zalen met optredens van muzikale Stadjers en verschillende culturele instellingen uit Groningen. Daarmee vormen deze optredens een echte ‘Groningse culturele proeverij’.

 

Dans


Na afloop van het programma van het Noordpoolorkest in de Middenhal kunnen de voetjes van de vloer bij de muziek van een DJ. Dansen kan ook in de Springerzaal, waar diverse bands spelen.