nieuws

19 apr 2016, 15:03

Gedeputeerde Eikenaar teleurgesteld over winningsplan van NAM

Gedeputeerde Eikenaar teleurgesteld over winningsplan van NAM

Gedeputeerde Eelco Eikenaar is niet blij met het nieuwe winningsplan van de NAM. “Het is jammer dat ze niet inzien dat Groningen wil dat de gaskraan verder dicht gaat”, zegt Eikenaar in een reactie op het plan van de NAM.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eikenaar had gehoopt dat de NAM de gaskraan zelf verder zou dichtdraaien. “Dat ze 27 miljard kuub per gasjaar willen winnen en tegelijk het maximum op 33 miljard kuub houden, is voor mij een teleurstelling”, zegt hij. “Ze laten hiermee een mooie kans liggen om hun goede wil aan Groningen te tonen.”

“Het is echter nog maar het plan van de NAM”, vervolgt Eikenaar. “De minister en de Tweede Kamer nemen het uiteindelijke besluit. En ik ben hoopvol, want ik zie dat veel fracties in de Tweede Kamer naar beneden willen met de gaswinning.”

Volgens Eikenaar staat in het nieuwe winningsplan van de NAM ook dat veel schades in het gebied niet zijn veroorzaakt door de aardbevingen. “Ik heb het plan dan ook nog niet helemaal kunnen doorgronden. Ik sta er ook van te kijken dat de NAM zegt dat er maar honderd woningen hoeven worden versterkt. Het enige dat ik er eigenlijk over wil zeggen op dit moment is dat ik het een buitengewoon opmerkelijke conclusie vind.”