nieuws

20 dec 2019, 16:04

Gedeputeerde Brouns keert niet terug in College

Gedeputeerde Brouns keert niet terug in College

Gedeputeerde Patrick Brouns keert niet terug in het College van Gedeputeerde Staten. Dat heeft hij de provinciale fractie en de leden van het CDA Groningen laten weten. Hij heeft inmiddels per brief aan René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, formeel ontslag aangeboden.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het najaar, op 9 oktober, trok Patrick Brouns zich tijdelijk terug uit het college, omdat hij al enige tijd met gezondheidsproblemen kampt. Hij heeft de afgelopen tijd gebruikt om te herstellen. 

Hoewel het inmiddels weer goed met hem gaat, is Patrick Brouns tot de conclusie gekomen dat zijn werk als provinciebestuurder op dit moment niet te combineren is met zijn privéleven. Brouns: ,,Na ernstige ziekte binnen mijn gezin en een scheiding wil ik meer tijd vrijmaken voor mijn kinderen.  Ik wil een betere balans vinden tussen werk en privé en ga op zoek naar een nieuwe baan in het bedrijfsleven''. 

De fractie van het CDA heeft respect voor dit moeilijke besluit en wil de tijd nemen om in alle rust en zorgvuldigheid op zoek te gaan naar een nieuwe gedeputeerde, die namens de partij deel uitmaakt van het college van Gedeputeerde Staten. Fractievoorzitter Robert de Wit: ,,het doet pijn om Patrick te zien vertrekken, maar wij hebben enorm veel respect voor zijn beslissing. Het CDA en de inwoners van Groningen verliezen een gedreven bestuurder met een groot hart voor Groningen’’. CDA afdelingsvoorzitter Gert Brouwer: "Ik betreur het dat Patrick heeft besloten om zich terug te trekken, maar begrijp zijn keuze. Het CDA heeft grote waardering voor de tomeloze inzet van Patrick, die jarenlang namens het CDA de provincie Groningen heeft gediend. Wij wensen hem en zijn gezin het allerbeste toe." 

Brouns was elf jaar lang lid van Provinciale Staten, waarvan zes jaar als fractievoorzitter. Daarna was hij bijna zes jaar gedeputeerde. Tweemaal was hij lijsttrekker van het CDA. Hij heeft zich in die periode laten zien als iemand met een grote dadendrang en een voortdurende aandacht voor de positie van het bedrijfsleven en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de provincie Groningen.