Nieuws

FC Groningen: Buurt Battles in Oosterpark en Selwerd

Woensdag 21 september 2011 verricht de Stichting FC Groningen in de Maatschappij samen met haar partners Gemeente Groningen, Nijestee en Menzis de kick-off van de FC Groningen Buurt Battle.


Leestijd: 1 minuut

Deze kick-off wordt gehouden van 15:00 uur tot 17:00 uur op twee locaties in de stad, te weten het Cruyff Court Oosterpark aan de Pioenstraat en op sportpark De Parrel aan de Eikenlaan, in de wijk Selwerd. Ter gelegenheid van deze aftrap kunnen kinderen uit deze wijken een open training en een freestyle clinic volgen.

Daarnaast wordt er onderling 4 tegen 4 gespeeld en zijn er nog veel meer voetbalactiviteiten. Hierbij zijn spelers en scouts van FC Groningen aanwezig. Na de kick-off zal op beide locaties gedurende acht weken het programma van de FC Groningen Buurt Battle plaatsvinden. Aan het eind van de kick-off kunnen de kinderen zich voor dit programma opgeven en daadwerkelijk deelnemen aan de FC Groningen Buurt Battle.

Gezondheid en sociale samenhang zijn belangrijke thema’s in de stad Groningen. Hiervan zijn de partijen Gemeente Groningen, Nijestee, Menzis en FC Groningen zich bewust. Deze partijen voelen zich verbonden met de stad. En streven met het project Buurt Battle naar bevordering van de sociale cohesie in de wijken van de stad Groningen.