nieuws

19 mei 2016, 09:09

Economisch herstel: meer vacatures en daling aantal WW-uitkeringen

Economisch herstel: meer vacatures en daling aantal WW-uitkeringen

Goed nieuws: het aantal WW-uitkeringen in Groningen is aanzienlijk gedaald en tegelijkertijd neemt het aantal vacatures toe. Een bewijs van economisch herstel, zegt het UWV.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het UWV is het aantal Groningers met een WW-uitkering in april gedaald met ruim 10 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Ondertussen is ook het aantal vacatures toegenomen.

Uit cijfers van het UWV blijkt dat momenteel 17.000 Groningers een WW-uitkering hebben. Dat is 5,7 procent van de beroepsbevolking.

Volgens het UWV blijkt het economisch herstel vooral uit een daling van het aantal nieuwe WW-uitkeringen. Vooral in de uitzendsector, bouw en handel daalde het aantal uitkeringen. Het herstel komt ook tot uitdrukking in een toename van vacatures. In april nam het aantal openstaande online vacatures in Groningen toe met 29 procent. In april staan vooral in de techniek veel vacatures open.

De toename van het aantal vacatures en tegelijkertijd een daling van het aantal WW-uitkeringen biedt werkzoekenden meer kans op het vinden van werk, zegt het UWV.