nieuws

21 jun 2000, 00:12

Digitale Stad Groningen compleet vernieuwd; duizenden websites over Groningen

De Digitale Stad Groningen (www.dsg.nl) heeft een volledige gedaanteverwisseling ondergaan. Deze oudste overzichts-website van Groningen die al in 1996 op initiatief van de gemeente Groningen, Rijksuniversiteit en KPN werd opgericht, is aanzienlijk overzichtelijker gerangschikt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daardoor kan op de website aanzienlijk meer informatie worden geplaatst over alles wat met Groningen te maken heeft. Maar bovendien is er ook veel ruimte geschapen om actuele ontwikkelingen op het gebied van uitgaan, kunst, cultuur en nieuws sneller mee te nemen. Ook is de site voorzien van nieuwe I.T.hoogstandjes en heeft de DSG grafisch een moderner gezicht gekregen.
Nieuw op de DSG is de rubriek Stad en Stadjers online waar iedereen z’n mening kwijt kan over alles wat er speelt in Groningen.
De Digitale Stad Groningen wil nadrukkelijk haar platform-funtie versterken. Dat betekent dat men er alles moet kunnen vinden op het gebied van internet in Groningen. Maar ook iedereen die een eigen website heeft kan deze laten aanlinken bij de Digitale Stad Groningen, waardoor men extra bezoekers naar de eigen site kan lokken.
Alle sites van- en over Groningen zijn in De Digitale Stad Groningen terug te vinden. Wat het telefoonboek is voor Groningers die een nummer zoeken, is de DSG voor mensen die iets op internet willen zoeken van- of over Groningen. Alles sites zijn razend overzichtelijk gerangschikt. Zo is er de rubriek: Je Treft ’t in Groningen met daarin informatie over toerisme; wie een avondje uit wil kan klikken bij ‘Uit in Groningen’. Kunst en Cultuur komen aan bod bij een gelijknamige rubriek. Dan zijn er ook de rubrieken: ‘Sport, Hobby en Vrije Tijdsbesteding’, Shopping en Business, ‘Mens en Samenleving’ en ‘Wonen en Werken’ en Onderwijs.
Het dagelijkse nieuwsoverzicht wordt verzorgd door Persbureau Tammeling dat de redactie doet van de Groninger Internet Courant, in ’97 opgericht voor de DSG. Daar kan men dankzij een nieuw archief ook oud nieuws over Groningen opvragen. Ook kan mren zich via de DSG aanmelden voor de lunch-editie van de GIC, waardoor men tussen de middag het allerlaatste nieuws in de email bak kan krijgen.
In totaal kan men via de DSG meer dan tweeduizend sites bezoeken. Het is het grootste overzicht van Groninger websites aller tijden. Voortaan kan iedereen z’n eigen website er gratis aanmelden!
De nieuwe DSG is ook voorzien van diverse hoogwaardige technologische snufjes. Zo kan men bijvoorbeeld een cafe uitzoeken dat precies past bij de eigen smaak. Dat past precies in de doelstelling van de DSG om niet alleen platform voor Groningen te zijn maar ook een trefpunt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, zelfs via Blind Dates!
De DSG heeft, net als ten tijde van de oprichting, nog steeds de ambitie om een site te zijn voor en door alle Groningers.
De nieuwe site is ontworpen door Marc Groote, eindredacteur van de Digitale Stad Groningen. De site is mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en KPN Telecom. De site fungeert officieus als het visitekaartje van Groningen. Dankzij de nieuwe lay-out is het weer een uiterst toonbaar visitekaartje geworden.