nieuws

09 mei 2016, 11:11

Delfsail verwacht 600.000 bezoekers; stevige impuls voor Groningse economie

Delfsail verwacht 600.000 bezoekers; stevige impuls voor Groningse economie

Over ruim een maand barst de publiciteit in alle hevigheid los rond het evenement Delfsail, dat eind juni van start gaat. Dat is na Sail Amsterdam het tweede maritieme evenement van Nederland. Aan het roer staat Stadjer Cor Boots. Volgens hem levert het evenement ook een stevige impuls op voor de (noord-) Groningse economie, zo vertelt hij in een interview op de website van de Eemsdelta.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

DelfSail 2016 staat voor de deur. Eind volgende maand, op 29 juni, gaat voor de zesde keer sinds 1986 DelfSail van start, eerst in de Eemshaven en de dagen er na in de haven van Delfzijl. Naar verwachting zullen zeshonderdduizend mensen een bezoek brengen aan dit nautische evenement dat duurt tot en met 3 juli, en dat na Sail Amsterdam het grootste maritieme evenement van heel Nederland is. Delfsail zet niet alleen de regio weer even ‘op de kaart’ in Nederland, het evenement betekent ook een forse economische impuls voor de regio.

Dat betoogt Cor Boots, algemeen directeur van DelfSail. Het wordt de tweede keer dat hij leiding geeft aan het evenement, dat voor het laatst in 2009 werd gehouden. Er zijn maar liefst vijfhonderd vrijwilligers die er samen mede voor zorgen dat alles vlekkeloos moet verlopen.