Nieuws

De 4 Mijl gaat dit jaar niet door; wel virtuele editie

De Menzis 4 Mijl van Groningen gaat dit jaar niet door. De organisatie durft het met de coronamaatregelen niet aan om een groots loopevenement te organiseren. Er komt echter wel een virtuele editie van de 4 Mijl.


Leestijd: 1 minuut

De 4 Mijl gaat dit jaar niet door; wel virtuele editie
De 4 Mijl gaat dit jaar niet door; wel virtuele editie

De organisatie van de 4 Mijl heeft uitgebreid overleg gehad met de gemeente en hoofdsponsor Menzis. “Het is, met het oog op alle protocollen, niet realistisch het evenement op zowel een feestelijke als veilige manier te laten verlopen”, aldus de organisatie. Vooral de anderhalvemeternorm stelt de organisatie voor uitdagingen. “Anderzijds hebben we een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen te waarborgen.”

‘Gezondheid staat boven alles’
De organisatie vindt het jammer dat het evenement niet doorgaat. “Ondanks dat we constant rekening hebben gehouden met dit scenario, valt het besluit ons zwaar. De teleurstelling is groot, maar de gezondheid staat boven alles.”

Virtuele editie
De 4 Mijl gaat niet door, maar er komt wel een virtuele editie. Details zijn nog niet bekend, maar de lopers kunnen op hetzelfde moment wel op een zelf gekozen tijd en route hun 4 Mijl lopen. Op die manier komen er geen grote groepen mensen bij elkaar. 

De échte 34e editie van de 4 Mijl zou dit jaar plaatsvinden op 11 oktober. Het evenement is verplaatst naar 10 oktober 2021.