nieuws

23 jan 2003, 00:12

CONSERVATORIUM STUDENT WINT YAMAHA-SCHOLARSHIP

Op vrijdag 10 januari jl. vond in het conservatorium van Amsterdam de finale plaats van het YMFE scholarship voor koperblaasinstrumentalisten. De Yamaha Music Foundation (YMFE) organiseert nu inmiddels voor het veertiende jaar haar Scholarships voor fulltime conservatoriumstudenten die in de eindfase van hun studie zitten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder het oog van de jury bestaande uit de heer Lucas Vis, directeur van het Conservatorium van Amsterdam, de heer Frits Damrow, de heer Ivan Meylemans en de heer Jacob Slagter, respectievelijk solotrompettist, solotrombonist en solohoornist van het Concertgebouworkest en de heer Shiro Fujita namens de Yamaha Music Foundation of Europe deden 7 kandidaten auditie voor het YMFE Scholarship ter waarde van £ 2.000,--.
Het waren Frans-Aert Burghgraef (euphonium, student aan het Noord-Nederlands Conservatorium in Groningen) en Marnix Coster (trompet) die met de eer gingen strijken. Zij ontvangen beide £ 1.000,--. De jury was unaniem in deze beslissing.
In de komende jaren zullen onder andere strijkinstrumentalisten in aanmerking komen voor een YMFE beurs. De YMFE is de Europese tak van de Yamaha Music Foundation die in de jaren zestig werd opgericht om jonge mensen te stimuleren muziek te maken. Het “beurzenprogramma” is één van de activiteiten van deze stichting zonder winstbejag om een bijdrage aan dit streven te leveren. Het betreft in totaal 33 beurzen met een totale waarde van ruim € 80.000,- -. Deze beurzen worden verdeeld over 20 landen, waaronder ook de landen van de voormalige Sovjet Unie.