nieuws

21 jun 2000, 00:12

Comité biedt handtekeningen en taart aan

Het Comité Geen Gat in de Grote Markt overhandigt dinsdag 20 juni om 18:50 uur 4200 handtekeningen aan de wethouders Smink en Schuiling. Ook krijgen de wethouders een taart met een afbeelding van een opgebroken Grote Markt van het Comité.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Comité heeft nu genoeg handtekeningen verzameld om een referendum aan te kunnen vragen. Afgelopen zaterdag haalde het comité op de Grote Markt nog bijna 1200 handtekeningen binnen.
’s Avonds woont het Comité de speciale raadscommissievergadering bij die gewijd is aan de Grote Markt. Iedereen heeft dan het recht om zijn zegje te doen over de plannen van de gemeente.
Het actiecomité heeft in een brief de collegepartijen PvdA, VVD, CDA en D66 opgeroepen niet in te stemmen met de bouw van een parkeergarage ‘zeker nu er grote twijfels blijken te bestaan over de risico’s die de Martinitoren- en Martinikerk lopen’.
Volgens het Comité toont de snelle inzameling van de handtekeningen aan dat er veel weerstand bestaat tegen de plannen van de gemeente. Het roept de collegepartijen op om de parkeergarage uit de plannen te schrappen zodat het grote draagvlak onder de Stadjers vergroot wordt.