nieuws

04 jul 2016, 11:11

‘CDA-fractie Haren moet om tafel met gedeputeerde Brouns’

‘CDA-fractie Haren moet om tafel met gedeputeerde Brouns’

CDA-voorzitter Gert Brouwer wil graag dat de raadsfractie van het CDA om tafel gaat met gedeputeerde Patrick Brouns. De fractie uitte stevige kritiek op het functioneren van hun partijgenoot. Volgens RTV Noord betreurt Brouwer de gang van zaken binnen zijn partij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De CDA-fractie beschuldigde zaterdag de gemeente van machtspolitiek en zei zich te schamen voor Patrick Brouns (CDA), die de lokale politiek ondergeschikt maakt aan het machtsdenken op hoger niveau en blijkbaar zijn plekje zou hebben ingekocht.

Gedeputeerde Brouns liet eerder al weten dat hij zich niet herkent in de kritiek en dat hij de opmerkingen betreurt. “Op het moment dat politiek persoonlijk wordt gemaakt, dan word ik daar verdrietig van”, aldus Brouns.

Ook voorzitter Brouwer vindt die uitlatingen vervelend en zegt dat de opmerkingen erg op de man zijn gespeeld. “Gedeputeerde Brouns voert het provinciale standpunt uit en niet z’n eigen mening. Een gedeputeerde moet zich houden aan het verkiezingsprogramma en in mijn ogen doet hij dat”, zegt Brouwer tegen RTV Noord.

De provinciale voorzitter wil dat beide om tafel gaan om begrip te creëren voor beide standpunten.