nieuws

28 nov 2017, 11:11

B en W Haren werken niet mee aan ‘plan b’

 B en W Haren werken niet mee aan ‘plan b’

Het college van B en W van Haren, en een meerderheid in de gemeenteraad, wijst niet alleen een fusie met Groningen af, maar wil ook niet nu alvast nadenken over te nemen maatregelen voor het geval de Tweede Kamer het licht wél op groen zou zetten voor een fusie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De meerderheid van de gemeenteraad van Haren voelt niets voor dit ‘tweesporenbeleid’, zo bleek gisteravond tijdens een gemeenteraadsraadsvergadering.

Dat Haren zou moeten fuseren met Groningen is volgens het provinciebestuur uiteindelijk in het belang van Haren. Maar een meerderheid in de gemeenteraad van Haren ziet dat niet zitten. Een onafhankelijk juridisch adviesbureau stelde voor om in elk geval toch al vast maar voorbereidingen te treffen, mochten ook kabinet en Tweede Kamer voorstander zijn van een fusie met Groningen.

 

Maar daar voelen de tegenstanders van de fusie niet voor. Zij willen eerst gewoon het oordeel van de Tweede Kamer afwachten, dat begin 2018 wordt verwacht.

 

Tegenstanders van de fusie met Groningen zijn collegepartijen CDA, Gezond Verstand Haren en D66. Voorstanders van een fusie zijn de fracties van VVD, PvdA en GroenLinks.