Nieuws

Astrologie populair onder hoogopgeleide Groningers

Horoscopen zijn de meest gelezen rubrieken in kranten, tijdschriften en online. De verkoop van boeken over astrologie is de laatste jaren enorm gestegen. Mediumchat.nl deed representatief onderzoek naar wie in Nederland het meest gebruik maken van de adviezen van astrologen. Het zijn de hoogopgeleide Groningers die zich het meest voor astrologie interesseren.


Leestijd: 1 minuut

Al duizenden jaren bestuderen astrologen de beweging van de planeten rond de zon. Astrologie houdt in, het onderzoeken van de manier waarop de posities en de bewegingen van de planeten in verband staan met wat er op aarde plaats vindt. Worden gebeurtenissen op aarde veroorzaakt door de cycli van de hemellichamen en kosmische voorvallen, of alleen maar erdoor weerspiegeld?

Groningers zijn vooral geïnteresseerd in voorspellende astrologie. Na iemands geboorte veranderen de planeten weer van positie. Astrologen berekenen bij voorspellende astrologie hoe de planeten door iemands geboortehoroscoop beweegt en welke hoeken ze maken. Op basis van deze informatie kunnen astrologen voorspellingen doen.

Astrologen bestuderen vooral de beweging van de zon, de maan en de planeten rond de dierenriem. De dierenriem is verdeeld in twaalf segmenten, die bekend zijn onder de namen van de astrologische tekens; Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Er bestaan veel soorten astrologie de meest gebruikte astrologie is de geboortehoroscoop waarbij de planetenstanden op het moment van iemands geboorte bestudeerd wordt. De astroloog tekent een ronde kaart van de stand van de planeten op het exacte tijdstip van geboorte.  Astrologen kunnen na het tekenen van een geboortehoroscoop vertellen welke uitdagingen en kansen een persoon in zijn of haar leven zal tegenkomen. Ook kan een geboortehoroscoop helpen zichzelf of anderen beter te begrijpen en te leren kennen.