innovatie

03 jun 2002, 00:12

‘Communicatie in de toekomst’: groot ICT-symposium in Groningen

De laatste ontwikkelingen op het gebied van beeld- en spraakherkenning, streaming video; het komt allemaal ter sprake tijdens het symposium ‘Communicatie in de toekomst’. Dit symposium vindt op vrijdag 24 mei plaats in congrescentrum De Appel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het symposium is een initiatief van de School voor Informatie en Communicatie. De initiatiefnemers hopen op die dag ‘een beeld te schetsen van een aantal ontwikkelingen op het gebied van ICT en hoe de techniek de gebruiker van systemen op de juiste manier ondersteunt bij het werk of in het dagelijks leven’.
Het symposium wordt om half tien ’s ochtends geopend door een van de leden van het college van bestuur van de Hanzehogeschool. Hierna volgt een ochtendprogramma met drie lezingen. Eerst geeft Jan Kees Kleuver van IT-Stad Groningen een presentatie over de internet- en ICT-ontwikkelingen in Noord-Nederland, waarna Tatiana Lashina van Philips Research Eindhoven het één en ander vertellen over spraak- en beeldherkenning. De laatste lezing wordt gehouden door Janetta Sikken van Atos Origin, die een boekje opendoet over user interfaces.
Om twaalf uur is er een lunch en kunnen de bezoekers verscheidene stands bezoeken om zich nader over de ontwikkelingen in de ICT te laten informeren. Waarna het programma een uur later weer hervat zal worden met een breed scala aan workshops. De workshops worden gegeven door gerenommeerde bedrijven. Zo vertelt CasTel Media over de vorderingen op het terrein van streaming video en weidt Talmon Communicatie uit over multimedia design. Ook KPN Research Groningen en BuyWays verzorgen workshops. Om half vier wordt de dag afgesloten met een borrel.
De organisatie van het symposium is in handen van studenten van de opleiding communicatiesystemen. De Appel, het congrescentrum van de faculteit Economie van de Hanze Hogeschool, bevindt zich aan het Zernikeplein 7. Inschrijving en informatie kunt u vinden op de website www.schic.nl/symposium