sporten-in-groningen

08 mei 2019, 10:10

Op 31 mei klinkt het startschot van uniek en duurzaam hardloopevent The Green Trail

Op 31 mei klinkt het startschot van uniek en duurzaam hardloopevent The Green Trail

Met The Green Trail krijgt Groningen er op vrijdagavond 31 mei een uniek duurzame hardloopevenement bij, met een parcours dat de deelnemers door en langs stad, natuur en industrie leidt.

The Green Trail is een speciale editie van The Walkthrough, die jaarlijks vele enthousiaste hardlopers door gebouwen in de stad laat rennen. Dit jaar is besloten om er een duurzame loop van te maken.

Vanaf EM2 Venue op het voormalige Suikerunieterrein ren je door een nieuw natuurgebied. Sommige delen zijn onverhard, de uitzichten zijn prachtig en je krijgt een deel van de Roege Route voor je kiezen, waarbij je over banden en bielzen moet rennen. Na een kilometer ren je door de fabriek in Hoogkerk en het grootste geprivatiseerde zonnepark van Nederland.

Plekken waar je normaal niet mag komen
Nog nooit ging een hardloopevent tussen de zonnecollectoren door. Maar tijdens The Green Trail liggen er ook een zwembad, een hostel, akkers en een groen gas station op de route. Als deelnemer kom je op plekken waar je normaal niet mag komen en al zeker niet hardlopend!

De organisatie wil met de speciale groene editie laten zien wat er allemaal in Groningen gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Maar de deelnemers doen tegelijkertijd wel mee aan een funrun, met muziek bij de start, op de route en bij de finish. Op verschillende plekken staan fotografen en je wordt met een elektrische bus van de finish weer naar de startlocatie gebracht.

Inschrijven
​​​​​​​Schrijf je snel in op Green-trail.nl. Naast reguliere tickets zijn er ook groepstickets voor 4 personen en ouder-kind tickets. Deelnemen aan de bedrijvenloop? Ga naar de speciale pagina voor bedrijven. Deelnemen met jouw loopgroep? Stuur de organisatie een mail naar info@thewalkthrough.nl.