sporten-in-groningen

16 mei 2019, 10:10

Inschrijving 4 Mijl gaat om 12.00 uur van start

Inschrijving 4 Mijl gaat om 12.00 uur van start

De inschrijving voor de 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen gaat vandaag om 12.00 uur van start! Duizenden Groningers staan te popelen om zich aan te melden. Wacht dus niet te lang en ga om 12 uur snel naar www.4mijl.nl.

Op zondag 13 oktober gaat het traditionele loopfeest van start in Haren en wordt de Vismarkt weer omgebouwd tot finishlocatie. Stichting Walk On is dit jaar verbonden aan de 4 Mijl als het goede doel. Daarnaast kent het evenement een nieuwe categorie, namelijk de 4 Mijl Studentenloop. Jaarlijks doen er maar liefst 23.000 deelnemers mee aan dit populaire hardloopevenement in Noord-Nederland. 

Doe de 4 Mijl anders

Op de vooravond van de Menzis 4 Mijl van Groningen, op zaterdagavond 12 oktober, vindt de 9e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Deelnemers volgen exact hetzelfde parcours, maar dan op een alternatieve wijze zoals wandelend, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. De organisatie hoopt op een record aantal deelnemers ten opzichte van 2018. Toen stonden er 2.250 deelnemers aan de start. Ook deze inschrijving is geopend en kan via www.4mijl4you.nl.

Goede doel – Stichting Walk On

Elk jaar staat bij de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal dat een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Walk On ‘Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen!’ De stichting zet zich in om meer mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. Met één exoskelet kunnen vijf mensen met een dwarslaesie twee keer in de week trainen. Voor de aanschaf van dit robotpak is veel geld nodig, waardoor er verschillende acties worden opgezet.

Inschrijven voor de 4 Mijl van Groningen

Inschrijven kan vanaf vandaag via de website www.4mijl.nl. Ook dit jaar kun je weer rekenen op de onvoorwaardelijke steun van tienduizenden toeschouwers en bandjes langs het parcours van #degrootste. Door de populariteit van het sportevenement wordt er aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven.