meerstad-in-beeld

11 okt 2018, 10:10

Meerstad krijgt misschien wel het mooiste park van Groningen

Meerstad krijgt misschien wel het mooiste park van Groningen

Als je de Meerstadjers en wethouder Van der Schaaf mag geloven, dan wordt Park Meerstad misschien wel het mooiste park van Groningen. Vlak aan het water komt namelijk het grootste landkunst-project van heel Nederland. Het nieuwe park is zo bijzonder en uniek omdat het is ontworpen door kunstenaar Jeroen Doorenweerd. En als de impressies over iets meer dan een jaar werkelijkheid worden, dan heeft Meerstad inderdaad een pareltje van een park.

Zo’n honderd bewoners én wethouder Van der Schaaf kregen begin oktober alvast een rondleiding door het parkgebied. Dat gebeurde nadat de wethouder het eerste deel van het nieuwe fietspad had neergelegd. Dat fietspad doorkruist straks het park. Tijdens de rondleiding legde kunstenaar Jeroen Doorenweerd uit hoe hij tot het ontwerp van het park is gekomen. Aan de basis lag een tafellaken, dat hij plooide tot een ondergrond voor het park. “Het is ongelooflijk gaaf om te zien dat shovels het ontwerp nu op schaal uitvergroten tot een park”, aldus Doorenweerd. 

'Het is fantastisch om hier nu al even doorheen te kunnen lopen'

‘Park Meerstad krijgt alles wat je van een park mag verwachten’

Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten trekt samen met de kunstenaar op. Het is zijn taak om het ontwerp te vertalen in een park. “Ondanks het bijzondere ontwerp krijgt dit park alles wat je van een park mag verwachten”, zegt hij. “Je kunt aan het strand van het Woldmeer liggen, voetballen op een speelweide en hardlopen of fietsen door het park.” 

De bewoners reageerden zeer positief op het ontwerp en de eerste werkzaamheden in het park. Ook wethouder Van der Schaaf is enthousiast. “Het gaat al ontzettend goed met Meerstad, maar dit park vormt absoluut een meerwaarde voor de bewoners en de inwoners van de stad Groningen, die er ook een nieuwe plek bij krijgen om te ontspannen. Met dit ontwerp kan Park Meerstad zelfs het Noorderplantsoen en het Stadspark de kroon steken.” 

Wonen in Meerstad

Meerstad staat voor ‘meer’ in de ruimste zin van het woord. Je hebt geen last van voorbijrazend verkeer, maar je kunt genieten van riet dat ruist. Het Woldmeer is de plek waar je kinderen zorgeloos kind kunnen zijn, waar gezond leven gestimuleerd wordt en waar duurzaam wonen voorop staat. Waar je ook woont in Meerstad, de natuur is je achtertuin.

Meerstad ligt op de grens van Groningen en biedt droomhuizen voor jong en oud. Er zijn knusse rijwoningen, ruim-opgezette eilandvilla’s, duurzame waterwoningen en levensloopbestendige huizen.