bedrijf-in-beeld

03 jun 2019, 09:09

Als je harder wil groeien dan de rest, dan moet je meer verkopen

Als je harder wil groeien dan de rest, dan moet je meer verkopen

Het Groningse bureau Sellian helpt bedrijven een hoger commercieel rendement te realiseren. "Wie harder wil groeien dan de concurrentie moet slimmer omgaan met de commerciële kansen die er in de markt zijn." vertelt Ernst Wallinga, een van de oprichters van Sellian.

Het internet heeft marketing én sales totaal veranderd

"De laatste jaren heeft het internet een enorme impact op marketing gehad, en de complexiteit van het werkveld is zo sterk toegenomen dat een allround marketeer er niet meer in zijn eentje uit komt”, zegt Wallinga. “Tegenwoordig is een team van experts nodig om het optimale uit de online marketingactiviteiten te kunnen halen. Wij hebben die expertise én de kennis van de geavanceerde tools in huis waardoor er veel meer leads die kunnen leiden tot verkoop gegenereerd worden.Maar ook de verkopers moeten anders aan de bak dan voorheen. Vaak zijn die nog nauwelijks bezig met het gebruik van online tools of beperken ze zich tot e-mail en een beetje LinkedIn in de gaten houden. Ze laten zó veel kansen liggen, en dat kost gewoon goud geld."

Scherp en effectief verkopen

Sellian combineert online technologieën met een goed ingericht werkproces, waarbij medewerkers getraind worden in het slimmer gebruiken daarvan. Ze ondersteunen bedrijven die business to business verkopen door een deel van het commerciële proces uit handen te nemen. Vaak begint dat bij een online marketing strategie, gevolgd door een inside sales team dat iedere lead kwalificeert en de opdrachtgever pas bij een potentiële klant aan tafel zet wanneer deze zover is dat een gesprek gaat over een te sluiten deal. En die de contacten die niet passen er uit kunnen filteren. Wallinga: "Onnodig naar bedrijven rijden en koffie drinken om te hopen dat er iets te verkopen valt is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kan een verkoper veel beter geïnformeerd zijn en het verkoopproces veel slimmer en dus veel effectiever ingericht kunnen zijn."

Seminar Digitale Transformatie van Commerciële Teams

Bedrijven die willen weten hoe ze harder kunnen groeien kunnen het whitepaper "Haal het maximale uit uw marketing en sales" downloaden via deze link. Ze zijn bovendien van harte welkom op het seminar dat Sellian op 27 juni organiseert over de veranderingen die de digitale transformatie in het commerciële werkveld met zich mee brengt. Voor meer informatie daarover is een telefoontje naar 050-2112055 of een berichtje naar sales@sellian.nl voldoende.