economie

08 mei 2002, 00:12

Zorggroep Zuid-Groningen start Care Miles Programma i.s.m. Groningen Airport Eelde

Met de overhandiging van de eerste Care Miles Pas door Amicon-topman Henk Schildkamp is een uniek spaarprogramma voor medewerkers in de zorg van start gegaan. Het Care Miles Programma is ontwikkeld door Zorggroep Zuid-Groningen voor de eigen (vakantie)medewerkers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doel is om de bezetting van zorgmedewerkers in de vakantieperiodes op het gewenste peil te houden. Care Miles worden gebruikt voor de werving van vakantiekrachten, maar ook voor de vaste medewerkers die hun vakantie geheel of gedeeltelijk buiten de zomervakantie opnemen.
Het Care Miles Programma is opgezet in nauwe samenwerking met Groningen Airport Eelde. Het programma zal zeker drie jaar lopen. De Care Miles kunnen worden ingeruild voor bijvoorbeeld een rondvlucht, een luchtfoto van de eigen woning, een luchtballonvaart of een proefvliegles. Groningen Airport Eelde ziet de samenwerking met Zorggroep Zuid-Groningen als een mooie kans om de speciale betekenis van de luchthaven voor de regio te onderstrepen.
Zorggroep Zuid-Groningen biedt verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg en thuiszorg in en vanuit vestigingen in Ter Apel, Musselkanaal, Stadskanaal en Vlagtwedde. Amicon-topman Henk Schildkamp roemde het initiatief van Zorggroep Zuid-Groningen als 'een frisse, onconventionele manier om de grote uitdagingen waar de zorg voor staat, aan te pakken'. Hij verwacht dat dergelijke vormen van samenwerking tussen de zorg en het bedrijfsleven in de toekomst zullen toenemen. De Amicon Groep, waartoe ook Geové RZG en Arbo Noord behoren, is de vierde zorgverzekeraar van Nederland.