economie

12 dec 2007, 21:09

@Work en Stadskanaal eens over levering

De gemeente Stadskanaal en kabelbedrijf @Home zijn het eens geworden over de aansluiting van de bedrijventerreinen Dideldom en Vleddermond op een nieuw, nog aan te leggen, glasvezelnetwerk. Beide partijen hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend. De aangesloten bedrijven krijgen de beschikking over snelle breedband-diensten (ISDN telefonie en internet) én voldoende bandbreedte voor aanvullende diensten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal zullen dertien bedrijven op het nieuwe glasvezelnetwerk worden aangesloten. @Work, verantwoordelijk voor de zakelijke telecomdiensten van kabelbedrijf @Home, neemt bij de overeenkomst de buizenstructuur op Dideldom en Vleddermond in gebruik waar zij vervolgens de glasvezels door zal blazen. Daarna zullen over deze glasvezels de beloofde diensten worden geleverd. Een van de participerende bedrijven is ICT-bedrijf Compused.

“We zaten er al tijden om te springen. We hebben een datacenter in huis dat wachtte op voldoende bandbreedte. Straks krijgen we een één op één gigabitverbinding met Groningen,” zegt Directeur Tjipke Paas die een groot deel van de ondernemers op de industrieterreinen persoonlijk over de streep trok voor het initiatief. Compused zal zelf ook aanvullende diensten over het glasvezelnetwerk leveren.

@Work City Access

Speciaal voor de bedrijven in Stadskanaal stelde @Work een apart City Access Breedbandpakket samen. Het afgelopen jaar sloot @Work met City Access meer dan duizend bedrijven over het gehele land aan op glasvezel: Venlo, Parkstad (Limburg), Tilburg, Den Bosch in het zuiden, Twente, Zwolle en Deventer in het oosten en Groningen, Assen, Hoogeveen, Meppel en Sneek in het noorden van het land.