economie

17 jun 2019, 10:10

Welke Groningse onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019? Meld u aan!

Welke Groningse onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019? Meld u aan!

De Diversiteitsprijs - waar een bedrag van 2500 euro aan verbinden is - beloont een Groningse werkgever die zich actief inzet voor diversiteit op de werkvloer.  We willen met deze Diversiteitsprijs zo veel mogelijk ondernemers en instellingen inspireren om goede Groningse voorbeelden te volgen en samen kansen te creëren voor iedereen en discriminatie op de arbeidsmarkt bestrijden. In 2018 heeft MartiniZorg de prijs gewonnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Criteria
Een bedrijf moet aan de volgende criteria voldoen:   Het bedrijf besteedt aandacht aan verschillende aspecten van    diversiteit met dit jaar wederom    de focus op personeel met    verschillende culturele  achtergronden;  Het bedrijf zet zich als werkgever actief in om te zorgen voor    diversiteit op de werkvloer;  Het bedrijf zet in op inclusie en bestrijdt discriminatie; Het bedrijf is gevestigd binnen de gemeente Groningen en heeft  minimaal 5 mensen in dienst.

Diversiteitsprijs
Bij de Diversiteitsprijs hoort een geldbedrag van 2.500 euro, waarmee de winnende organisatie een relevante workshop of excursie kan aanbieden aan  het personeel. Daarnaast ontvangt de winnende organisatie het diversiteitsbeeld en mag zij een jaar lang het diversiteitslogo gebruiken op alle communicatie-uitingen.

Wat is diversiteit?
Een bedrijf dat goed omgaat met diversiteit benut de verschillende kwaliteiten die mensen met zich meebrengen. Leeftijd, gender, seksuele voorkeur, beperking en culturele achtergrond zijn dan geen uitzonderingen, maar zorgen voor variatie en inclusie, aldus de organisatie van de Diversiteitsprijs: "Het aanbod van arbeidskrachten is steeds gevarieerder. Sommige werkgevers laten bepaalde groepen (mensen met een migratie-achtergrond, ouderen, transgenders en soms vrouwen) nog links liggen, maar dat is natuurlijk zonde van al dat talent. Zeker omdat er in de toekomst een tekort dreigt te ontstaan aan arbeidskrachten, is diversiteit op de werkvloer een kans voor werkgevers en werknemers."

Aanmelding
Aanmelden kan tot 18 september 2019 door een mail te sturen naar diversiteit@groningen.nl. Vervolgens wordt een aanmeldingsformulier opgestuurd.

Prijsuitreiking
De Groningse Diversiteitsprijs wordt uitgereikt tijdens Diversity Day op 20 oktober 2019.