economie

23 apr 2003, 00:12

VNO-NCW Noord: 'Niet teveel zeuren over Noord Nederlands Bureau voor Toerisme'

Werkgeversorganisatie VNO/NCW Noord is in de bres gesprongen voor het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT). Deze organisatie is de laatste tijd in het nieuws wegens bestuurlijke- en financiële problemen. En dat is volgens VNO-NCW Noord een betreurenswaardige zaak.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Want volgens de noordelijke werkgevers dient Noord-Nederland goed uitgelicht te worden op de nationale en internationale toeristische kaart. Dat veronderstelt een professionele belangenbehartiging. ‘Immers: toerisme is een belangrijke factor voor de economie in Noord-Nederland. Daarbij speelt de sector een bovengemiddelde rol waar het de beeldvorming van de regio betreft’, aldus de werkgeversclub.
‘De meerwaarde van het NNBT, als een spin in het web, ligt in het functioneren als coördinator tussen overheden en het bedrijfsleven met als primaire doel het bevorderen van het toerisme in Noord-Nederland. Opdrachtgevers zijn overheden en bedrijven’. Volgens VNO-NCW is het NNBT na een periode vol problemen nu heel duidelijk op weg om de organisatie tip-top in orde te krijgen en moet deze organisatie de tijd worden gegund de zaken echt goed op poten te krijgen. ‘Stoppen met de promotie van Noord-Nederland is geen optie. Daarom hecht VNO-NCW Noord aan een actief en daadkrachtig NNBT’.