economie

03 apr 2003, 00:12

VNO NCW Noord: ‘Energienota’s aan Groningse bedrijven deugen niet’

VNO-NCW Noord maakt zich grote zorgen over de slechte administratie en facturering bij de energiebedrijven. Die sturen wel maandelijks voorschotnota’s aan bedrijven, maar verzuimen aan het eind van het jaar met een exacte eindfacturering te komen. Daardoor komen veel noordelijke bedrijven in de problemen, aldus VNO-NCW Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens deze werkgeversorganisatie vloeien de problemen voort uit het vrijgeven van de energiemarkt op 1 januari 2002. Volgens VNO-NCW blijken energiebedrijven niet voldoende op die liberalisering te zijn voorbereid. ‘Zo ontstaan er problemen met facturering, bemetering en gebruiksregistratie. Als gevolg daarvan ontvangen veel bedrijven voorschotnota’s op basis van het geschatte energieverbruik. Door het ontbreken van de eindfacturering ontstaan bij een aantal leden van VNO-NCW Noord problemen met de afronding van de jaarcijfers, met mogelijk negatieve gevolgen voor de goedkeuring van de jaarrekening’.
De werkgeversorganisatie laat weten de situatie voor het noordelijke bedrijfsleven onacceptabel te vinden. De vereniging heeft daarom contact gelegd met energiebedrijven en hen aangesproken op hun verantwoordelijkheid om de problemen op te lossen.