economie

06 dec 2007, 09:09

Veiligheidscertificaat voor Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde heeft onlangs het veiligheidscertificaat van de Inspectie Verkeer en Waterstaat verkregen. Het certificaat werd in Den Haag uitgereikt door de heer Jos Wilbrink, hoofdinspecteur Luchthavens en Luchtruim van de inspectie. Luchthavendirecteur Jeroen Meulendijks nam het certificaat namens de luchthaven in ontvangst. Voor de luchthaven betekent dit een belangrijke erkenning, omdat het het vertrouwen bij passagiers kan vergroten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft voor de uitreiking van dit certificaat het Veiligheids Management Systeem van de luchthaven aan een audit onderworpen. Tal van bedrijfsprocessen en -procedures van Groningen Airport Eelde passeerden daarbij de revue. Vragen die onder andere aan de orde kwamen zijn bijvoorbeeld: Zijn de operationele diensten goed op de hoogte van de veiligheidsregels? Is de sneeuw en gladheidbestrijding op de juiste wijze geregeld? en:Zijn de brandweer en hulpdienst bij een incident tijdig ter plaatse?

Luchthaven voldoet aan alle veiligheidseisen


Uit de audit kwam naar voren dat de luchthaven voldoet aan de eisen van de Regeling Certificering Luchtvaartterreinen. Dit betekent dat de luchthaven beschikt over een goed functionerend Veiligheids Management Systeem en voldoet aan de internationale en nationale inrichtingseisen. Het certificaat geldt voor een periode van drie jaar. In de tussentijd zal de inspectiede inrichting van het luchtvaartterrein en de bedrijfsprocessen en –procedures blijven beoordelen.

Veiligheid voorop


“Veiligheid is de belangrijkste voorwaarde voor alle passagiers die op Groningen Airport Eelde aankomen en vertrekken. Met dit certificaat is bevestigd dat wij aan deze belangrijke randvoorwaarde voldoen”, aldus Jeroen Meulendijks.