economie

15 nov 2007, 09:09

Veendammer Boekhandel Carolus wint verkiezing beste boekverkoper van Groningen

De Jacques den Haan-bokaal voor de beste boekverkoper van de provincie Groningen is afgelopen zondag in de Openbare Bibliotheek van Groningen uitgereikt aan Tineke Carolus van boekhandel Carolus uit Veendam. Zij behaalde de meeste stemmen van de 992 personen die via internet hun voorkeur konden uitspreken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met in totaal 974 punten werd haar klantvriendelijke geroemd en bleef zij haar voornaamste ‘rivaal’ Arnold J. Berkman (932 punten) van De Slegte in Groningen voor.
Op de derde plaats eindigde Erik Kweksilber van Godert Walter. Toria Vinks-Stunnenberg van de Groningse kinderboekenwinkel werd tot beste kinderboekenverkoper uitgeroepen. Zij eindigde in de algemene lijst op de vijfde plek.

De stemmers op Tineke Carolus loofden vooral haar persoonlijke inzet, haar vakkennis en klantvriendelijkheid. In de tien jaar dat zij gevestigd is in Veendam, heeft Tineke Carolus een boekhandel gecreëerd die meer biedt dan het gangbare aanbod. Die culturele injectie, zowel in algemene zin als ook op het gebied van kinderboeken, wordt door veel stemmers erg gewaardeerd.

De Jacques den Haan-bokaal was eenmalig ingesteld omdat bij de landelijke verkiezing voor de beste boekverkoper niemand uit de drie noordelijke provincies genomineerd werd.
Voor de verkiezing van de beste boekverkoper van Groningen kon Iedereen per mail drie stemmen uitbrengen (nummer 1 krijgt drie punten, nummer 2, twee punten, nummer 3, één punt) en daarmee een boekhandelaar nomineren. In totaal zijn er 992 geldige stemmen geteld. Het is voorlopig de bedoeling dat de verkiezing een eenmalige actie blijft.