economie

22 nov 2007, 21:09

Themadag Kamer van Koophandel over Wetten & Regels

Dinsdag 27 november organiseren de Kamers van Koophandel voor de eerste keer de landelijke Themadag Wetten & Regels.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ondernemers hebben te maken met wetten en regels. Te weinig aandacht voor juridische zaken kan ze geld kosten. Het kan zelfs het voortbestaan van de onderneming in gevaar brengen. Ruim een derde van de ondernemers ziet de toenemende wet en regelgeving als belangrijkste bedreiging voor hun bedrijf de komende twee jaar. Ondernemers kunnen voorkomen dat het zo ver komt. De Kamer van Koophandel kan ondernemers daarbij helpen. Op dinsdag 27 november organiseren de Kamers van Koophandel voor de eerste keer de landelijke Themadag Wetten & Regels.

In het Van der Valk Hotel in Assen kunnen gevestigde ondernemers onder andere presentaties volgen om te weten te komen wat de veranderende wetgeving voor hen gaat betekenen.

Programma
Op dinsdag 27 november kunnen bestaande ondernemers zich in één keer laten informeren over de veranderende wetgeving in 2008.

De themadag in Assen start met een korte inleiding door Nico Vanderveen, eigenaar van Warenhuis Vanderveen en Drents Ondernemer van het Jaar. Er worden vervolgens presentaties gehouden over o.a.: fiscale eindejaarstips en het Belastingplan 2008, maar ook over wetgeving waar ondernemers voor het eerst mee te maken kunnen hebben, zoals aansprakelijkheid van ondernemers, regels omtrent ziek personeel en ontslag, de VAR-verklaring en wetgeving over verkoop via internet. De presentaties worden gegeven door diverse specialisten zoals accountants, belastingadviseurs en advocaten.

Ondernemers die hun persoonlijk situatie voor willen leggen aan een specialist, kunnen hiervoor terecht op de informatiemarkt. Daarnaast biedt de informatiemarkt volop gelegenheid tot het delen van kennis en ervaring met collega-ondernemers.

De KvK-Themadag Wetten & Regels wordt tussen 15.30 en 22.00 uur georganiseerd en is gratis toegankelijk. Op www.kvk.nl/themadag is meer informatie te vinden en hier kan men zich tevens aanmelden.