economie

15 mei 2002, 00:12

SNN: 'Geen reden voor onderzoek subsidie Jorritsma'

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ziet vooralsnog geen reden om de subsidietoekenning aan het Jorritsma-bouwconcern te onderzoeken. ,,We duiken niet het archief in om de stukken nog eens te bekijken'', aldus een woordvoerder zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een artikel in Algemeen Dagblad heeft het familiebedrijf Jorritsma geprofiteerd van een subsidie voor de bouw van een hotel. In het bericht staat dat de minister van Economische Zaken Jorritsma de schijn van belangenverstrengeling op zich heeft geladen.
Het SNN verdeelt de subsidies van het ministerie van Economische Zaken voor Friesland, Groningen en Drenthe. ,,Wij werken met strenge onafhankelijke criteria. Wij kunnen ons niets voorstellen van het idee dat bij Jorritsma van dit beleid is afgeweken'', stelde de woordvoerder.
Bovendien is volgens de zegsman sprake van een ,,normaal'' subsidiebedrag, 1,6 miljoen gulden, aan het Jorritsma-bedrijf. Daarnaast worden alle subsidies beoordeeld door een toetsingscommissie, waarin het ministerie van Economische zaken en de drie noordelijke provincies zijn vertegenwoordigd. ,,Waarna alle papieren nog eens naar Brussel gaan voor controle.''