economie

13 jan 2008, 14:02

Recruiting Noord: carrière event in maart in Martiniplaza Groningen

Op 5 en 6 maart 2008 vindt de nieuwe editie van Recruiting Noord plaats;een belangrijk carrière event van Noord Nederland. Dit is volgens de organisatie bij uitstek de kans voor talentvolle hoger opgeleide studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het noordelijke bedrijfsleven heeft excellente mensen nodig om te blijven innoveren. Behoud van talentvolle studenten is essentieel voor de economische ontwikkeling van deze regio. Tijdens ‘Recruiting Noord’, een 2-daags carrière-evenement, presenteren ruim zestig in het noorden opererende bedrijven zich aan de hoger opgeleide studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt of op zoek zijn naar de stageplaats of afstudeeronderzoek .

Recruiting Noord vindt plaats op 5 en 6 maart in Martiniplaza te Groningen. 

Carrièrekansen


Voor studenten is het vaak onvoldoende zichtbaar welke bedrijven opereren in de Noordelijke regio en dus ook is het onvoldoende duidelijk welke carrièreperspectieven deze bedrijven bieden.
In Noord-Nederland zijn voldoende bedrijven die uitgelezen carrièremogelijkheden bieden aan talentvolle afgestudeerden. Juist bij een middelgrote onderneming krijgen dergelijke talenten een kans om zich breed te ontwikkelen en snel carrière te maken. Ook biedt de regio een dynamisch, cultureel en financieel aantrekkelijk leefklimaat voor deze groep.

Recruiting Noord
De onbekendheid van het noordelijke bedrijfsleven bij deze studenten - en vice versa - moet worden doorbroken. Jong talent moet de uitdaging om de hoek kunnen vinden. Recruiting Noord heeft als doel een brug te slaan tussen het noordelijk bedrijfsleven en HBO-studenten die klaar staan om op korte termijn de arbeidsmarkt te betreden.

Tijdens het evenement kunnen studenten en de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven tijdens de vele activiteiten contacten met elkaar leggen. Er zijn interessante lezingen en bezoekers kunnen deelnemen aan diverse workshops omtrent solliciteren, netwerken en ondernemerschap. Er kan worden deelgenomen aan een debat met studenten of aan een heuse speed-date sessie. Men kan nieuwe contacten opdoen tijdens de deelnemersborrels of op de vloer waar de deelnemende bedrijven zichzelf presenteren.

Sollicitatiegesprekken tijdens het evenement


Maar de beste kennismaking vindt plaats tijdens de sollicitatiegesprekken die worden ingepland aan de hand van een speciaal voor dit doel ontworpen matchsysteem op de interactieve website. Studenten kunnen vooraf op de website aangeven in welke branche ze geïnteresseerd zijn. De werkgevers kunnen op hun beurt studenten uitnodigen voor een gesprek op basis van de CV gegevens waarmee de studenten zich inschrijven op de site. Deze sollicitatiegesprekken ter plaatse maakt het evenement uniek in zijn soort.