economie

31 mrt 2003, 00:12

RBO Groningen komt met ‘Leerrekening’ voor Groningse bedrijven

Begin 2001 heeft het RBO Groningen (makelaar in scholing) de Individuele Leerrekening geïntroduceerd in Noord-Nederland. De Individuele Leerrekening is bedoeld om werknemers meer zeggenschap en mogelijkheden te bieden met betrekking tot hun eigen loopbaan. Groningse MKB-bedrijven kunnen experimenteren met Individuele Leerrekeningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Leerrekening is een persoonlijke spaarrekening die wordt gevuld met stortingen van werkgever en werknemer, eventueel aangevuld met bijdragen van derden. De werknemer kan zelf bepalen welke scholing wordt ingekocht met de Leerrekening. Die hoeft niet bedrijfsgebonden te zijn, maar moet wel met werk en inkomen te maken hebben. De werknemer kan zo zijn inzetbaarheid en mobiliteit in het bedrijf èn op de arbeidsmarkt vergroten, of een eventuele achterstand in kennis en ervaring wegwerken. De Leerrekening is een extra voorziening naast bestaande scholingsmogelijkheden en wordt door veel bedrijven aangeboden als secundaire arbeidsvoorwaarde.
Noordelijke MKB-bedrijven kunnen experimenteren met Individuele Leerrekeningen. Voor het openen van nieuwe Leerrekeningen in het MKB is een stimuleringsbijdrage beschikbaar van € 450,-- per deelnemer (zolang de voorraad strekt). Ook voor niet MKB-bedrijven en werkzoekenden is de Leerrekening interessant. In een aantal gevallen zijn aantrekkelijke subsidies beschikbaar.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Leerrekening voor uw bedrijf of organisatie, dan kunt u contact opnemen met Renate van der Zijl, Anneloes Scholing of Bram Keuning van het RBO Groningen (telefoon 050 – 5262900 of leerrekening@rbogroningen.nl ). Het project is mede mogelijk gemaakt door SNN, EZ/Kompas.