economie

21 jan 2008, 21:09

Overname activiteiten Falcon door Groningse VCD Automatisering

VCD Automatisering neemt alle activiteiten van Falcon Automatisering over uit de boedel van het IJslandse TM Software. VCD heeft reeds een belangrijke positie in de Nederlandse zorgmarkt met o.a. financiënlogistieke bedrijfssoftware, een registratiepakket voor DBC’s en een Shared Service Center voor facturatie en inning van DBC’s. Voor VCD betekent deze overname van Falcon een welkome aanvulling op het portfolio.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met het overnemen van alle activiteiten van Falcon neemt VCD de toonaangevende producten Pharma, Logi, Steri en Weeg-IT over. Deze producten spelen een cruciale rol in een veilig medicatieproces, in de financiële afdeling van ziekenhuizen en in de ziekenhuisapotheek. In Nederland werken 48 ziekenhuizen met één of meerdere producten van Falcon en honderden apotheken maken gebruik van de bereidingssoftware van deze organisatie.

Alle bij Falcon betrokken medewerkers hebben een nieuw arbeidscontract van VCD gekregen. “De stabiliteit en continuïteit van de dienstverlening is hiermee gewaarborgd”, vertelt Sjouke Kuindersma, algemeen directeur van de VCD IT-Groep. Pieterjan Hilbers, directeur, voegt daaraan toe: “Na een turbulente periode biedt VCD een uitstekende mogelijkheid om de ondersteuning van onze producten in de markt voort te zetten. Bovendien biedt de zorgkennis van VCD een goede basis om de toekomstige uitdagingen in deze markt het hoofd te bieden. Op product- en cultuur gebied is de match uitstekend. Wij zien uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking”.

VCD IT-Groep
De VCD IT Groep is één van de grotere zelfstandige ICT aanbieders in Nederland met meer dan 400 medewerkers. VCD is sinds 1977 actief voor organisaties in uiteenlopende sectoren (o.a. retail, logistiek, zorg en financiële dienstverlening).

VCD richt zich op hoogwaardige totaaloplossingen in ICT. Vanuit het one-stop-shopping concept levert VCD standaard- en maatwerksoftware, business intelligence en infrastructuur. Ook verzorgt VCD de volledige dienstverlening (outsourcing, consultancy, detachering, beheer en support) voor bovengenoemde oplossingen.

VCD heeft strategische allianties opgebouwd met spelers in de ICT-branche als Business Objects, Citrix, Cognos, Exact Software, Hewlett Packard, McKesson, Microsoft, Progress en Royal4.