economie

28 nov 2007, 22:10

Opmerkelijke nieuwe netwerkborrel voor creatief en ondernemend Groningen

De Groningse wethouder Jaap Dijkstra van economische zaken en cultuur opent vrijdag in De Puddingfabriek in de Viaductstraat in Groningen de ‘Société de Puddingfabrique’. Wat in de rest van de samenleving al volledig in zwang is geraakt, namelijk netwerken en borrelen, was er nog niet echt in de creatieve sector in Groningen. Daarom is twee maanden geleden de Société de Puddingfabrique gestart: een netwerkborrel voor creatief en ondernemend Noord-Nederland. En wel in de Puddingfabriek (het hart van de creatieve stad Groningen), op iedere laatste vrijdag van de maand.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het idee is ontstaan vanuit de gedachte dat het mogelijk zou moeten zijn om een creatief netwerk bij elkaar te brengen zonder daarvoor een organisatie op te richten, contributie te moeten betalen of een programma te bedenken. Geheel vrijblijvend en ongecompliceerd eens per maand samenkomen en bijpraten met creatieve ondernemers uit Noord-Nederland. En dan creatieven in de breedste zin van het woord. Oude én nieuwe garde. Designers, marketeers, beleidsambtenaren, DTP‘ers, tekstschrijvers, directieleden, wetenschappers, architecten, mediakunstenaars en iedereen die zich zelf ook maar een beetje creatief voelt, noemt en/of ondernemend is, is welkom.

De borrel kent geen organisatie, maar is van iedereen. Via de mail nodigt iedereen zijn of haar eigen netwerk uit erbij aanwezig te zijn. De eerste twee samenkomsten waren al druk bezocht: het initiatief lijkt daadwerkelijk een behoefte te vervullen. Bij de start op 28 september waren er zo’n 40 mensen, de tweede keer al ruim 100. Voor de derde Société hebben zich ruim meer mensen aangemeld. De Société de Puddingfabrique heeft in korte tijd al een grote naamsbekendheid in Noord-Nederland. Het gonst rond in de verschillende circuits: iedereen wil erbij zijn. Aldus een woordvoerder in een persbericht.

Ook de Gemeente Groningen steunt het initiatief. De volgende bijeenkomst op 30 november a.s. zal geopend worden door Jaap Dijkstra, wethouder EZ & Cultuur. Er zal dan ook een prominentenclub gepresenteerd worden: mensen uit het noordelijk bedrijfsleven en de noordelijke overheid die zich bereid hebben verklaard ambassadeur te worden van het netwerk. Het duo Die Toffe Gasten zal zichtbaar en onzichtbaar zorgen voor vertier, en mediakunstenaars zorgen voor beeldend en interactief genot.

 

Agenda Société de Puddingfabrique:
VRIJDAG 30 NOVEMBER 16:30-20:00 uur: officiële opening door Jaap Dijkstra
VRIJDAG 21 DECEMBER 16:30-20:00 uur: kersteditie

De Société wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen (EZ), BNO, Soundbase, Manisch Creatief en SAROMA, BNA.

De Pudding // Viaductstraat 3a (nabij Station Groningen)
societe@depudding.nl (voor informatie en aanmeldingen)
Telefoon: 050-5259157
www.depudding.nl/puddingfabriek