economie

29 mrt 2003, 00:12

NOM directielid: ‘Niet overhaasten met aanleg glasvezelnet in Noorden’

Het Noorden hoeft zich niet te overhaasten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Zo’n netwerk kan weliswaar schitterend zijn voor de bedrijvigheid in het Noorden, maar het moet wel zo zijn dat ondernemers er ook behoefte aan hebben. En uit onderzoek is gebleken dat de meeste ondernemers met de huidige voorzieningen goed uit de voeten kunnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zegt Ed van de Beek (50), directielid van de NV Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Nederland. In een interview met ‘Object’, het Magazine voor Commercieel Onroerend Goed van Boelens Jorritsma, Bedrijfsmakelaars, laat hij weten dat het Noorden niet moet overhaasten met de verglazing.
‘Glasvezel is zeker het medium voor de toekomst, maar je moet je toch eerst afvragen of en wanneer een ondernemer daar behoefte aan heeft. Dat hebben we onderzocht, en dan blijkt dat 95 procent van de ondernemers voorlopig toe kan met 3 mb/ps en dat kan via het bestaande telefoonnetwerk, het ‘ouderwetse’ koper. Dat is bovendien nog niet uit-ontwikkeld, het koper kan nog altijd sneller. Ons devies is dus: niet overhaasten met de verglazing van Noord-Nederland, zo’n grote investering moet je in het juiste tempo doen’, aldus Van de Beek.