economie

24 mrt 2003, 00:12

Nieuwe zweetstrip van ondernemende Groningse studenten maakt vaseline overbodig

Ondernemende Groningse studenten hebben een alternatief product ontwikkeld om te voorkomen dat sporters voortdurend last hebben van zweet in de ogen. Ze richtten daarvoor een mini-onderneming op, dat is uitgeroepen tot een van de vier creatiefste ondernemingen van het jaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Je hebt het vast wel eens gezien, sporters met vaseline boven hun ogen. Ze doen dit om het zweet niet in de ogen te krijgen. Dit is niet langer nodig. Studenten van de opleiding Sport Gezondheid en Management aan de Hanze Hogeschool te Groningen hebben een moderne oplossing gevonden.
De innovatieve minionderneming Hydroses bestaande uit elf studenten hebben een eyedry zweetstrip ontworpen. In samenwerking met 3M konden zij deze strip tot stand brengen. Het is een strip die u boven de wenkbrauwen plakt waardoor het zweet langs de zijkanten van uw gezicht loopt.
Op 15 en 16 januari waren in Den Haag de nationale marktdagen. Ruim 200 miniondernemingen waren hierbij aanwezig. De minionderneming Hydroses werd hier verkozen tot een van de vier creatiefste ondernemingen van het jaar. De studenten zijn zelfs geïnterviewd door radio 1. Het product is al verkrijgbaar in verschillende sportzaken. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hydroses.tk .