economie

11 aug 2008, 22:10

Horecanieuws: Groningse homodiscotheek De Golden Arm wordt sociëteit 'Club G.A.y'

Vanaf deze week is de gay-discotheek Golden Arm omgedoopt tot Sociëteit 'Club G.A.y'. De naam herbergt nog de oude letters G en A welke staan voor Golden Arm. Daarmee is de sinds 1994 bestaande homodisco in Groningen het begin van de nieuwe weg ingeslagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De club aan de Hardewikerstraat wordt over een paar weken verbouwd. Zodra de verbouwing gereed is, wil de bedrijfsleiding met een pasjessysteem gaan werken. De homo-disco is daarmee alleen nog toegankelijk voor leden en introducees. Iedere homo of lesbiënne kan lid worden en in het bezit komen van zo'n pasje. Om het pand binnen te komen, moet dat pasje getoond worden.

De afgelopen tijd vonden steeds meer hetero's de weg naar de discotheek. Volgens eigenaar Marius Bloemhard blijven zij welkom. "We zijn echter in eerste instantie een gaydisco en willen dat ook blijven. We merkten de laatste tijd dat dat een beetje ondergesneeuwd raakte." Het inschrijven is afgelopen zaterdag begonnen. Met de verandering zijn er ook nieuwe openingstijden, Club G.A.y is alleen nog iedere zaterdag vanaf 24.00 uur geopend. Tot 01.00 uur is er gratis entree en de sluitingstijd blijft natuurlijk volgens Groningse traditie onveranderd. Buiten de openingstijden biedt de sociëteit de mogelijkheid om er een besloten feest te houden.

Tijdens verbouwing gewoon open
Verschillende kranten en websites maakten onlangs melding dat de gaydisco gesloten is tijdens de verbouwing, en in de nazomer de deuren weer opent. De discotheek met 4 verdiepingen wordt alleen op de hele begane grond voorzien van een nieuw jasje maar is verder wel gewoon ieder weekend woon open.
Met alle vernieuwingen is er ook een nieuwe website gelanceerd. Een sneak peak kun je hier vinden!


(Bron: Sunshine LIVE FM)