economie

24 feb 2003, 00:12

Hooghoudt en Waddenpeen redders in de nood bij WK-snertkoken

Of het drinken van een borreltje van het Groningse Hooghoudt in combinatie met het eten van snert nu wel zo smakelijk is, daarover valt te twisten. Maar deze Groningse fabrikant van jenever en andere sterke drank heeft wel besloten het met de ondergang bedreigde WK Snertkoken te sponsoren. Daardoor is dit evenement van de ondergang gered. En daar heeft men er bij de organisatie eentje op gedronken! Het evenement wordt 21 februari in Groningen gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het WK-SNERTKOKEN en WK HOLLANDSCHE STAMPPOT 2003 gaat door dankzij inzet van de Groninger hoofdsponsors DE WADDENPEEN uit Usquert en HOOGHOUDT uut Grunningen. Daardoor heeft de organisatie Stichting Oud Hollandsche Gerechten Groningen de gelegenheid om op vrijdag 21 februari 2003 voor de 9e keer het festijn doorgang te laten vinden in Groningen.
Dat maakte de voorzitter van de Stichting Oud Hollandsche Gerechten Groningen Henk van der Velde en directeur van Aristo Promotions uit Bedum, gespecialiseerd in relatiegeschenken en premiums bekend. Voor het 9e WK SNERTKOKEN en WK HOLLANDSCHE STAMPPOT 2003 waren de voorbereidingen na de zomervakantie 2002 reeds in volle gang. Maar aan het einde van 2002 trok hoofdsponsor van het laatste evenement zich terug. β€œDat was echt even slikken, we zagen helaas geen mogelijkheid om op een verantwoorde wijze het evenement te laten plaats vinden. Maar dank zij publiciteit en de grote medewerking van RTV Noord in Groningen kwamen er heel bemoedigende reacties en toezeggingen binnen.” aldus een verheugde Henk van der Velde
β€œ En dank zij de belangrijke toezegging van Hooghoudt uit Groningen hebben we de gelegenheid gekregen om opnieuw de wedstrijd door te laten gaan. De medewerking van deze Groninger bedrijven vind ik zo geweldig en belangrijk dat ik graag mijn schouders er opnieuw wil onderzetten. De deelnemers die het reeds hoorden reageerden opgelucht en heel enthousiast. Ik weet zeker dat de deelnemers met hun uitstraling er voor gaan om opnieuw er een prachtig festijn van te maken! β€œ laat Henk van der Velde weten.
Ook dankzij de volledige medewerking van het Noorderpoortcollege unit Horeca kan de Stichting Oud Hollandsche Gerechten Groningen de deelnemers veel bieden. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de wedstrijd WK SNERTKOKEN en het WK OUD HOLLANDSCHE STAMPPOT koken. Het wordt op het Noorderpoortcollege aan de Ketwich Verschuurlaan 102 in Groningen dan ook een gezellig OUD HOLLANDSCH SNERT- EN STAMPPOT festijn. Er kunnen zich voor dit negende WK SNERTKOKEN en WK HOLLANDSCHE STAMPPOT 28 deelnemers laten inschrijven. Voor een aantal is er nog steeds plaats om deel te nemen (tel.050 3010342). De deelnemers strijden op vrijdag 21 februari 2003 om de zilveren snerslaif en de zilveren opscheplepel. Als deelnemers hebben zich o.a. de wereldkampioen WK SNERTKOKEN 2002 Rene Roosjen uit Groningen en WK STAMPPOT MOUSKOKEN 2001 Siena de Haan uit Bedum ingeschreven .