economie

01 apr 2003, 00:12

Hanzehogeschool kraamkamer voor accountants dankzij unieke werk-leeropleiding

Iedereen die op iets latere leeftijd bedenkt dat hij of zij graag accountant wil worden, kan nu terecht bij de Hanzehogeschool. Daar is een bijzondere opleiding van start gegaan om te voorzien in het schreeuwend tekort aan accountants in Groningen en omstreken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In september 2003 start de Hanzehogeschool de nieuwe Gilde-HBO opleiding Accountancy. Uit behoefteonderzoek is gebleken dat tenminste negentien accountantskantoren uit de noordelijke regio plaats hebben voor een duale student. De student gaat drie dagen per week als volwaardige, betaalde medewerker werken binnen het bedrijf en is de andere twee dagen per week bezig met studieactiviteiten.
Deze formule levert het accountantskantoor waar de student werkt een ambitieuze en gemotiveerde werknemer op. Bovendien groeit de werknemer tijdens de studie en beschikt na het afstuderen niet alleen over de nodige kennis en vaardigheden, maar ook over ruime werkervaring en een breed netwerk. Niet iedereen is geschikt voor de combinatie werken en leren. Daarom moeten potentiƫle studenten, voordat ze worden toegelaten tot de opleiding, eerst een schriftelijke opdracht uitvoeren. Selectiecriteria zijn o.a. motivatie, inzetbaarheid, werkervaring in de sector en vooropleiding.
Zoals de naam van de route al verraadt, krijgt een 'leerling' in het Gilde vier jaar lang een 'meester' aangewezen. Hij/zij wordt begeleid door een mentor van de hogeschool en een bedrijfscoach van de werkgever. Andere opleidingen die via Gilde-HBO te volgen zijn: Management Economie en Recht, Bedrijfseconomie, Commerciƫle Economie en Informatiedienstverlening en -Management.