economie

06 jul 2007, 00:12

Groningse vastgoedorganisaties bieden talentvolle HBO’ers unieke kans

In de komende jaren wordt in het noorden een tekort aan jonge talentvolle HBO’ers in de vastgoedsector verwacht. Het tekort wordt onder andere veroorzaakt doordat veel afgestudeerden na hun studie buiten de regio een baan zoeken, omdat ze denken dat daar meer carrièremogelijkheden zijn. Dat vinden zeven grote vastgoedorganisaties in Groningen zonde, zij behouden graag jong talent voor het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook hier ligt namelijk een interessante en forse bouwopgave met prachtige kansen. De betrokken partijen hebben daarom gezamenlijk een traineeprogramma ontwikkeld voor afgestudeerde, talentvolle HBO’ers die carrière willen maken in de vastgoedbranche. De initiatiefnemers zijn wooncorporaties Nijestee en In, aannemingsbedrijven Rottinghuis en Van Wijnen, de Gemeente Groningen en de architectenbureaus Team 4 Architecten en KAW architecten en adviseurs. Zij hopen in september de eerste lichting trainees te mogen begroeten.
Gedurende een periode van drie jaar werken de trainees afwisselend bij de deelnemende – allen bekende en gerenommeerde – vastgoedorganisaties. Ze krijgen zo de unieke mogelijkheid zich breed binnen de vastgoedsector te oriënteren en kennis te maken met de vele facetten die de branche biedt.
Naast het dagelijks werk, kunnen de betrokken medewerkers gedurende het traineeprogramma aanvullende opleidingen volgen, werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling en krijgen ze de mogelijkheid onderling leerervaringen uit te wisselen. Na drie jaar weten ze waar precies hun hart in de vastgoedsector ligt en is de basis gelegd voor een succesvolle carrière.