economie

24 sep 2019, 21:09

Gronings bedrijf Parkos regelt parkeerplaatsen op vliegvelden in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, en nu ook in Polen

Gronings bedrijf Parkos regelt parkeerplaatsen op vliegvelden in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, en nu ook in Polen

Opnieuw slaat een Gronings ICT bedrijf haar vleugels verder uit in Europa. Na bedrijven als BenCom of Voys is het nu IT bedrijf Parkos, dat een systeem heeft bedacht om parkeerplaatsen te reserveren op vliegvelden. Het bedrijf heeft zelfs de ambitie om wereldleider te worden in deze markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groningse boekingsplatform Parkos heeft dinsdag aangekondigd dat het zijn diensten naar Polen uitbreidt. Het platform is begonnen met het aansluiten van parkeeraanbieders bij Berlijn en Eindhoven, populaire luchthavens onder Poolse passagiers. Het zal later uitbreiden naar de grootste luchthavens van Polen (Katowice, Gdansk en Wroclaw).

 

Na de snelle groei in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje is het Groningse Parkos verder actief geworden op de wereldwijde markt van het luchthaven parkeren. Daarnaast is Parkos recentelijk voor de tweede keer genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50 en strijden zij ook om de Twinkle Cross-border award: Twee prestigieuze e-commerce awards. Parkos is dan ook vastbesloten om het grootste platform voor luchthaven parkeren wereldwijd te worden.

 

Nog geen uur na de lancering van het platform in Polen kwamen de eerste reserveringen al binnen. Dankzij de expertise en goed presterende marketingkanalen van Parkos kunnen parkeeraanbieders overal ter wereld zichtbaar zijn in de wereld van luchthaven parkeren.

 

Arne Bos, Managing Director van Parkos, zegt: “We zijn blij dat de Poolse markt positief reageert op de diensten van Parkos. Reserveringen binnen krijgen op het moment dat de website online gaat is een veelbelovende ontwikkeling en motiveert ons om internationaal te blijven groeien.”

 

Vanuit Groningen heeft Parkos dit jaar al grote stappen gemaakt op het gebied van internationale uitbreiding. Dit heeft de organisatie kunnen realiseren door nauw samen te werken met parkeeraanbieders in de omgeving van grote luchthavens zoals Barcelona, Madrid-Barajas, Alicante, Paris-Orly, Paris-Roissy, Lyon, Milano Malpensa, Bergamo Orio al Serio, Düsseldorf en Keulen.